Mjölkchokladkaka med daimgrädde

daimkladdkaka_120616Helt enkelt en kladdkaka med daimgrädde som är söt och riktigt god! Recept från Allt om Mat med modifieringar av mig. Testa att använda smaksatt daim när det finns!

 

 


Mjölkchokladkladdkaka med daimgrädde
(1 kaka, ca 8 bitar)

100 g mjölkchoklad
100 g smör
2 ekologiska mellanstora ägg
3/4 dl farinsocker
3/4 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Ca 50 g hackad mörk choklad

Ovanpå:
3 dl vispgrädde
2 msk kakao
2 msk florsocker
1 dubbeldaim

Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen tillsammans med smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör försiktigt ner i äggblandningen. Rör därefter ner smör- och chokladmixen. Täck botten på en rund form med löstagbar kant med bakplåtspapper (spänn helt enkelt fast det). Häll smeten i formen och strö den hackade mörka chokladen över. Grädda långt ner i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna helt, gärna över natten i kylen.

Vispa grädden tillsammans med kakao och florsocker. Hacka daimen grovt (jag brukar banka daimen ovanpå en skärbräda med botten av en kastrull) och rör ner det mesta i grädden. Fördela grädden ovanpå kakan. Strö återstående daim ovanpå. Njut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *