Tirups örtagård (Staffanstorp/Hjärup)

Familjedrivna Tirups örtagård känns som om det ligger långt ute på landet. Det här mysiga stället är helt omgivet av åkrar men faktiskt väldigt nära Staffanstorp och därmed lätt att nå med bil. Tirups örtagård är både en fin handelsträdgård och ett trevligt trädgårdscafé. I caféet serveras några varma och kalla rätter samt flera sorters kakor och pajer. Jag gillar särskilt att kakorna nästan alltid har något lite extra i smaksättningsväg, till exempel lavendel i rabarbersmulpajen. Allt känns genuint och hemlagat.

Räkna med att det kan vara lite kö till kassan en solig helgdag. Det finns dock gott om bord utomhus, både i sol och skugga. Ibland traskar hushunden och katterna bland borden omkring som om de ägde stället (och det gör de ju!). Glöm inte att ta en titt i butiken när du fikat färdigt, där finns mycket fint! Likaså finns mängder av växter och krukor utomhus som är svåra att motstå… 

Mer information om öppettider m.m.

Tirups örtagård

Hur hittar du dit?

Ligger på landet i en liten by, inte långt från varken Hjärup eller Staffanstorp eller Uppåkra. Adressen är Tirupsvägen 99. Titta på webbplatsen för bättre vägbeskrivning från t ex Lund eller Malmö.

Vad kostar det då?

Ganska normala priser för ett kafé tycker jag nog. 35:- för de olika sorters kakorna och pajerna. Maträtterna kostar runt 80-120:- beroende på sort. Pajen kostade 80:-. Finns även mackor i olika storlekar.

När var vi där?

Regelbundet, men senast 2014-09-06

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *