Olof Viktors (Glemminge)

För mig är inte en tur till Österlen komplett utan ett besök på Olof Viktors i Glemminge. Kaféet är beläget i en gammal skånegård och innehåller allt från konstutställningar, härlig trädgård, kullerstensbelagd gård, bjälkar i taket till fantastiska bakverk som jag aldrig tröttnar på. Vi har varit där många gånger och jag har aldrig blivit besviken på något där. Det finns både söta och matiga saker att välja på så både fika och lunch passar finfint. Brödet är såklart bakat i en vedbakad ugn och finns också att köpa i den lilla butiken som hör till. Där hittar du också allehanda sylter, marmelader, skorpor, knäckebröd, glass… ja, mycket av det goda helt enkelt!

Olof Viktors är omnämnt i flera guider och har fått en rad utmärkelser, bland annat årets café av White guide. Inte illa – och jag tror nog att den lugna miljön mitt på åkrarna spelar en stor roll. Konditorgurun Jan Hedh är delägare vilket ju sätter en kvalitetsstämpel på det som produceras. Som sagt, jag har aldrig blivit besviken!

Just den här gången åt jag en blåbärscheesecake som var saftig och smakrik. Vi satt ute i trädgården och njöt av kakan och en god latte till. Det finns platser både i trädgården och på gården så även om det är många besökare där samtidigt känns det inte trångt. Hitta din plats i solen helt enkelt! (Och är det lite kallare ute så finns det naturligtvis platser inomhus också i det mysiga gamla huset.)

Mer information om öppettider m.m.

Hur hittar du dit?

Kör väg 9 (Österleden) från Ystad och sväng höger efter en stund vid den stora skylten. Det är väl skyltat och gården ligger en bit bort på höger sida. Gott om parkering.

Vad kostar det då?

Det här får nog också räknas som fika i lyxklassen. Smörgåsarna kostar väl runt 85:- och bakverken 45:- kanske?

När var vi där?

Ofta, men senast 2014-05-25

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *