Coffee Collective (Köpenhamn)

Vi bor i Lund och har alltså fånigt nära till Köpenhamn. Ändå är vi där alldeles för sällan eftersom turerna över bron tenderar att sluta på Kastrup några tågstopp innan centralstationen. När jag fyllde år i maj valde vi dock att bo över natten i Köpenhamn för att sedan ha en heldag i staden. Eftersom vi hade så gott om tid gick vi över halva stan (ja, det kändes så i alla fall) och pausade där vi kände för det. Som tur var finns det gott om kulinariska viloställen i Köpenhamn! Torvehallerne – den ganska nya saluhallen vid Norreport – består av massor med trevliga restauranger och matrelaterade butiker.

Dagens godaste kaffe drack vi helt klart på Coffee Collective. Det är en liten kedja med tre kaffebarer varav en alltså finns i Torvehallerne. Kedjan skriver själva att de strävar efter att ge exceptionella kaffeupplevelser på ett sätt som bidrar till bättre levnadsförhållanden för kaffeodlare över hela världen. Baren är lite lagom kontinental med en stor karta med kaffets ursprung.

Vi drack latte som var nästintill perfekt. Jag kan dock tänka mig att nästa gång ta den där extra shoten espresso som erbjöds till några extra danska kronors kostnad för att få ännu mer av den goda kaffesmaken! Bryggkaffet såg också ofantligt gott ut när det bryggdes på beställning. Miljön runt kaffebaren gör det hela ännu bättre – det finns mycket att upptäcka i Torvehallerne!

Hur hittar du dit?

Torvehallerne ligger vid Norreport (Frederiksborggade 21) i Köpenhamn precis intill Metrostationen med samma namn. Passa på att ta en promenad från Ströget och upptäck Köpenhamns mysiga bakgator!

Mer information

Vad kostar det då?

En liten latte (med enkel espresso) kostade 35 dkr.

När var vi där?

2014-05-09

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *