Mölle krukmakeri & café (Mölle)

Mölle är en liten ort i norra Skåne som verkligen lever upp på sommaren. Ända sedan början på 1900-talet har folk flockats hit för att (ve och fasa) bada tillsammans i de första gemensamhetsbaden i Ransvik strax intill. Kommer du ihåg ”Gräsänklingsblues” där Povel Ramel sjunger om hans fru som åkt till Mölle by the sea? Fortfarande finns det gott om hav med enkel tillgång, speciellt om du som jag vandrar från Mölle och hela vägen upp till Kullabergets fyr. Där uppe finns dessutom Naturum och utsikten är vidunderlig – men det är en annan historia. Tillbaka till Mölle.

En liten bit upp från hamnen ligger Mölle krukmakeri & café. Det är som namnet antyder både ett krukmakeri och ett kafé vilket innebär att det finns mycket att både titta och smaka på! Gott om bord utomhus i en mysig trädgård. Jag åt en matig tomatsoppa med crème fraîche och mådde hur bra som helst. En liten kaka och kaffe slank ner också. Efter en stund kom en trubadur förbi och spelade och sjöng en stund i utbyte för en kaka som personalen gärna gav honom. Mysigt ställe alltså! Porslinet som används i serveringen finns naturligtvis till salu också tillsammans med annat fint.

Hur hittar jag dit?

Kör norrut från Helsingborg, passera Höganäs och så småningom ser du Kullaberget framför dig. Sväng av innan dess. Svårt att missa. Parkering finns i hamnen men det kan vara lite svårt att hitta p-plats under högsäsong. Till Mölle krukmakeri går du bara rakt upp från hamnen så kommer caféet snart på vänster sida.

Mer information om öppettider m.m.:

När var vi där?

2013-07-13

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *