Våriga muffins med rabarber och vit choklad

När vårsolen visar sig är det dags att njuta! Jag tillbringade en härlig stund på balkongen häromhelgen med en trädgårdstidning, kaffe och nybakade muffins som sällskap. I frysen hittade jag späda rabarberstjälkar från förra året som fick bli smaksättning i muffins tillsammans med vit choklad. Jag bytte ut en del av vetemjölet mot mandelmjöl vilket gjorde muffinsarna ännu saftigare. De här går utmärkt att frysa! Håll koll på dem i ugnen med sticka, inget är så tråkigt som för torra muffins.

Muffins med rabarber och vit choklad

Ca 150 g rabarber, gärna späd
2 msk strösocker (till rabarbern)
1 dl råströsocker (eller strösocker om du bara har det)
100 g smör, rumsvarmt
1/2 msk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
2 ekologiska ägg
1 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
100 g vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarbern om den är grov och skär sedan i små bitar. Blanda rabarbern med 2 msk strösocker och ställ åt sidan. Rör ihop smör, vaniljsocker, kardemumma och råströsocker. Rör sedan ner äggen ett i taget, därefter mjölken. Blanda mjöl, mandelmjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Blanda försiktigt till en slät smet. Hacka chokladen och rör ner den och rabarbern också. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda i ca 20-25 minuter (kolla med sticka). Låt svalna och njut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *