Café Botan (Lund)

Botaniska trädgården finns i östra delen av Lunds centrum, bara några minuters promenad från Lundagård. Botan, som trädgården kallas, är mycket välorganiserad med anor från 1600-talet och har alltid varit trevlig att vandra runt i en stund eller bara sola på gräsmattorna. Dock blev Botan ännu trevligare att besöka förra sommaren när driften av det lilla trädgårdskaféet togs över av Lunds kaféproffs från Patisseriet på Klostergatan. Caféet har perfekt läge vid en liten damm bredvid växthusen. Det finns bänkar och bord men en dag som idag när solen skiner kan det vara svårt att få plats. Då är det tur att det finns gräsvallar ner mot dammen att sitta på för en riktig lyxpicknick i det gröna.

Café Botan serverar samma godsaker och samma goda kaffe som moderkaféet inne i Lund. Alltså finns allt från enklare maträtter (sallader, baguetter, paj) till riktiga lyxchokladbakelser med Valrhona och gulddekorationer. Någon gång kan väl grejerna ta slut men så är det bara, det här stället är populärt! Perfekt att njuta en stund i lugn och ro där du känner dig långt borta från biltrafik och asfalt.

Hur hittar jag till Café Botan? 

Några minuters promenad från Lundagård, traska österut. Ingångar till Botan finns på både Östra Vallgatan, Tunavägen och Olshögsvägen. Generösa öppettider för själva trädgården men caféet är inte öppet hela tiden.

Mer information om öppettider m.m.:

Vad kostar det då?

Smakar det så kostar det! Förvänta dig ingen budgetfika här. Salladerna kostar 84-89:-, latte ca 35:-, bulle 20:-, bakelse ca 45:-. Men det är ju så gott!

När var vi där?

Ofta, men senast 2014-06-01

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *