Salt & Sugar (Lund)

Mitt i Lund ligger en liten pärla till restaurang lite lagom undangömd i en källare, bara några trappsteg ned från gatunivå. Salt & Sugar må kanske inte ha det mest polska namnet men här är den polska maten i fokus. Den lilla restaurangen drivs av en mycket trevlig kvinna som entusiastiskt berättar om och rekommenderar sina lunchrätter. Några soppor finns att välja på – de flesta vegetariska – och så piroger och lite annat. Vid senaste besöket blev jag och mitt lunchsällskap övertalade att testa kroketter till soppan, något som visade sig vara små pannkaksrullar med smält ost ovanpå. Helhetsintrycket av lunchen är gott, rejäla portioner och milda smaker, samt mycket prisvärt. Pirogerna ska vara mycket goda säger de som testat dem!

Mer information om öppettider m.m. 

Hur hittar jag dit?

Salt & Sugar ligger på Winstrupsgatan 1 i Lund. Enklast är att gå rakt upp från stationen, eller rakt ner från Lundagård/Juridicum. På vägen, strax innan gamla Gräddhyllan från Lundagård sett, finns restaurangens skyltar och ingång. Ett litet bord utanför hjälper dig också rätt.

Vad kostar det då? 

Billigt jämfört med de flesta andra lunchställen! 40 kr betalade jag för en stor skål med vegetarisk soppa och en pannkaksrulle. Soppa med kött var några kronor dyrare. En burk läsk kostar 12 kr.

När var jag där? 

Senast 2014-09-05

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *