Polkagrismousse

Polkagrisar är underbart användbara godisar så här i höstmörkret och när julen närmar sig! Inte nog med att de är goda att äta som de är, en enkel vit chokladmousse blir riktigt rolig och lite fräschare med hjälp av krossade polkagrisar. Helt enkelt ett perfekt tips på efterrätt som tar ungefär 10 minuter att röra ihop – fyra ingredienser totalt!

vitchokladmousse_polka_111203

 

 

 

 

 

Polkagrismousse
(4 portioner)

2 dl grädde
100 g vit choklad
10 polkagrisar
1 äggula

Vispa grädden – men var försiktig så att den inte blir för hårdvispad! Låt den hellre vara lite för lös, den kommer ändå att stelna i kylen. Smält chokladen över vattenbad. Krossa under tiden polkagrisarna (lägg dem gärna i en plastpåse på en skärbräda och dunka med en kastrull!). Blanda ner ungefär hälften av polkagriskrosset i chokladen. Ta av från värmen när chokladen smält. Rör ner äggulan och därefter lite av den vispade grädden. Rör ner chokladröran i vispgrädden och blanda ordentligt. Rör eventuellt ner några droppar röd karamellfärg om du vill ha en rosa mousse. Fördela i formar och ställ i kylen i en timme ungefär. Fördela resterande krossade polkagrisar ovanpå strax innan servering om du vill!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *