Ljuvliga Skanör

När längtan efter utlandssemester och kritvita stränder blir alltför stor är det tur att Skanör finns i närheten. Inte bara Skanör förresten – Falsterbo och Kämpingestranden är finfina också.

Ta dig dit

Att köra till hamnen i Skanör från Malmö tar ca 35-40 minuter under stora delar av året – men när det är högsäsong blir det väldigt många bilar på vägen söderut så räkna med längre och långsammare färd. Parkeringsplatser finns i hamnen. Vill du åka kollektivt så går det såklart bussar med Skånetrafiken.

Promenera

Vill du inte bara ligga på stranden är det en finfin promenad att gå längs den. Vill du gå längre finns det härliga vandringsleder längs kusten och i varierande landskap. passerar Skåneleden Skanör, Falsterbo och Höllviken.
Läs mer på Skåneledens webbplats.

En bonus på vinterhalvåret nära Skanör är Måkläppen, en halvö och naturreservat som bara får beträdas 1 november till 31 januari. Guldläge för att spana sälar! Jag har inte lyckats ta mig dit ännu men har hört många prata gott om promenaden.

Äta

I Skanörs hamn finns flera matställen. Köp med dig något gott från Skanörs rögeri och ät vid stranden, eller sätt dig ner på någon av de andra restaurangerna.

Vill du ha en glass finns det flera möjligheter! Vi köpte vår på Strandhytten, en sommaröppen bod intill Badhytten, strax intill stranden men det finns flera kiosker i hamnen. Glassen på Strandhytten kan verkligen rekommenderas, den är från Da Aldo och väldigt god!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *