Kulturen i Lund

När det var Sveriges nationaldag häromdagen passade jag på att besöka Kulturen i Lund. Mannen hade en spelning på Kulturkrogen precis intill så jag lyssnade med ett halvt öra på storbandet medan jag traskade runt i de vackra miljöerna på friluftsmuséet. Kulturen är ungefär som ett Skansen utan djur är min väldigt enkla analys. Det finns många hus – både ståtliga och mer kojlika – som flyttats dit från olika delar av Skåne. I husen är det utställningar av olika slag och det finns även en liten museibutik med ett urval av konsthantverk och andra dylika produkter. Inne på området finns också ett litet café med några kakor och gott kaffe. Jag hittade till och med en liten nationaldagsbakelse med rabarber och flagga. Kulturen är helt enkelt ett trevligt ställe att strosa runt på en liten stund – speciellt när entrén är gratis… (annars kostar det 120 kr per person).

Mer information om öppettider m.m.

Webbsida – caféet har öppet 12-17.

Hur hittar du dit?

Kulturen ligger mitt i Lund, precis intill Lundagård och AF-borgen (det stora tegelhuset) och ett stenkast från Domkyrkan. Missa inte att gå i de underbara kvarteren med gathus runtomkring, passa på när rosorna blommar och njut av atmosfären.

Vad kostar det då?

Inträdet till Kulturen är olika beroende på säsong. Under högsäsongen (maj till augusti) kostar det 120 kronor per vuxen. Billigare för pensionärer och studenter och helt gratis för alla upp till 19 år. Under lågsäsong (september till april) är inträdet 90 kr för vuxna men då är det begränsade öppettider. Vi var där på 6 juni då inträdet var gratis för alla – passa på sådana dagar (läs mer på webbsidan).

När var vi där?

Senast 2015-06-06

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *