Klagshamnsudden och lunch på Lilla Sjötorp

Klagshamn ligger sydväst om Malmö centrum och det är lätt att ta sig dit med bil eller buss. Klagshamns udde är faktiskt en konstgjord halvö som byggdes upp av resterna från den kalkbrytning och cementtillverkning som skedde i området. Nu syns inte industrispåren så mycket längre och området är perfekt för en promenad längs stranden till den söta hamnen med sina hoddor.

Promenera

Det finns parkeringar lite överallt längs den enda vägen som löper utmed udden. Vi ställde oss vid ridhuset och gick längs spångar ner till stranden, som för övrigt måste vara fantastisk på sommaren. Nu i april var det mest hundar som badade.

Jag läste mig till på Malmö.se att det finns många ovanliga sorters växter på udden, kanske som en följd av det kom båtleveranser länge från fjärran land. Många fladdermöss ska det tydligen finnas också men som tur var höll de sig väl gömda när vi var där en solig dag.

Vi fortsatte gå längs med stranden fram till den lilla hamn som finns längst ut på udden. Det finns både plats för småbåtar, en sjönära fiskbod och så mängder av söta ”fiskehoddor” längs med kajen. Väl värt att strosa runt i en stund!

Äta

Vi valde att köra en bit från udden för att äta och hittade Lilla Sjötorp i Tygelsjö, en fin gård längs med vägen där det går utmärkt att sitta i trädgården med lagom avstånd mellan borden. Trevliga medarbetare/ägare som serverar vid borden också, och maten var god med närproducerade ingredienser. De serverar även vin och annat alkoholhaltigt. Jag ser nu på webben att de samarbetar med Klagshamns vingård, så vid nästa besök vet jag vad jag ska dricka till maten!

Läs mer:
Lilla Sjötorp café, restaurang och butik

Badvägen 32, 218 54 Klagshamn, Sverige

Klagshamnsstranden, 218 54 Klagshamn, Sverige

Gessievägen 74, 218 74 Tygelsjö, Sverige

Malmö, 218 51 Klagshamn, Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *