Rödbetsmousse med getost

Det är kanske fler än jag som redan börjar fundera på julens godsaker. Dagens tips är är ett enkelt tillbehör som passar utmärkt till köttbullar, skinkan och annat gott som kan finnas på julbordet. Trots sina enbart tre ingredienser (plus salt och peppar) smakar den här rödbetsröran med getost mycket och gott! Receptet kommer från Monikas jul av Monika Ahlberg, en trevlig julkokbok finns till mycket beskedligt pris nuförtiden. Den innehåller många tips på lite annorlunda rätter till julbordet.

(Jag gjorde förresten halva mängden av originalreceptet och det är de mängderna ni ser nedan. Det blev ändå en rätt så beskedlig skål med röra.)

rödbetsmousse_getost_111209

 

 

 

 

 

Rödbetsmousse med getost
(1 liten skål, som tillbehör)

2 mellanstora rödbetor
1 dl kesella
100 g mjuk getost (jag tog en ganska mild)
Salt, peppar

Koka rödbetorna mjuka med skalet på. Låt svalna helt i kallt vatten och skala sedan genom att gnugga av skalet under vattnet (du kan såklart skala med skalare också men då skvätter det rödbetsfärg överallt…). Mixa så slätt du kan. Blanda ner kesella och getost och mixa lite till. Smaka av med salt och peppar. Klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *