Promenad och lunch i Fulltofta strövområde (Skåne)

Mitt i Skåne, nära Hörby och Höör, finns det fina strövområdet Fulltofta. Delar av strövområdet är ett naturreservat. Intill den stora parkeringen, tillika busshållplats, finns både naturcentrum med restaurang, toaletter och bord för picknick.

Promenera:
Det finns många stigar som är mestadels väl utmärkta. Vi strosade längs natur- och kulturstigen (3,6 km) men lyckades tappa bort stigmarkeringen på slutet. Ingen fara dock, vi följde andra skyltar tillbaka till naturcentrum och kunde avnjuta lunch där. Vill du vandra på riktigt finns det längre sträckor att välja på, t ex Magnhilds runda som är 17 km.

En trevlig liten extratur är att gå till trädpromenaden som är en mycket tillgänglig tur genom bokskogen på träspångar och hängbroar. Det är bara några hundra meter från naturcentrum till utsiktsplatån, väl värt en sväng!

Här finns en utmärkt broschyr om Fulltoftaområdet med alla stigar och bekvämligheter

Äta:
Vid parkeringen och busshållplatsen finns Fulltofta naturcentrum som har en liten restaurang med bord både inomhus och utomhus. Vi åt blandade varma rätter med kakor som efterrätt och var nöjda. Borden utomhus är tillgängliga för de som har picknick med sig också. Toaletter finns såklart, liksom en utställning mest riktad till barn om naturen. Jag gillade också att det fanns en liten utställning om de torp som är eller har varit belägna i området där de som bodde där också lyftes fram.

Vill du grilla finns det grillplatser runt om naturcentrum med bord.

Läs mer om Fulltofta strövområde:
Fulltofta strövområde och naturcentrum (Skånska landskap)
Skåneleden genom Fulltofta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *