Aperol spritz – färgglad drink för regniga sommarkvällar

Det sägs att det är sommar nu. Jag tror att det bara är lur. Värmen var här i Lund i lördags och lämnade sedan. Tur att det finns annat som kan pigga upp de regniga så kallade sommarkvällarna. Drinken Aperol spritz funkar precis lika bra en solig, varm härlig kväll!

IMG_7051

Spritz är en klassisk italiensk drink som är svår att undgå i särskilt norra delen av landet med sin härliga knallorange färg. Jag njuter av varenda glas som är en perfekt blandning av bittert (aperitifen Aperol) och bubbel (prosecco). Jättegott med en apelsinskiva i också som bidrar med lite sötma.

Hur görs drinken då? Jag brukar hutta i en klunk Aperol i ett glas och sedan fylla på med prosecco. I en riktig spritz ingår också sodavatten. Smaka av och hitta din egen balans mellan smakerna, just bitterheten är något som en del gillar mer än andra.

Undrar du vad Aperol är? Det är en aperitif som har 11 % alkohol och smaksatt med pomerans. Finns på Systemet (läs mer här). Ett tips är också att köpa en halvflaska prosecco, den räcker lagom till två glas spritz.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *