Mina favoritställen i Malmö

Fika

Slottsträdgårdens café (Slottsparken vid Malmöhus slott)
Parkerna runt kanalen och Slottsträdgården är härliga att promenera i, och cafét ligger mitt i smeten. Alltid poppis, alltid gott! Nästan bara platser utomhus så passa på när det är fint väder och njut av fika, lunch eller varför inte ett glas vin. Fina bakverk och som sagt, miljön gör caféet extra skönt att besöka.
Läs mer: Slottsträdgårdens café

Patisserie David (Östergatan vid Caroli och Sankt Gertrud)
Allt här är så sjukt gott. Små söta tarter med finfina fyllningar eller matigare alternativ som crêpes eller soppa – välj själv, eller kör en mycket prisvärd kombo med kaffe som lördagslunch. Hur som helst, vill du ha en riktig kvalitetsfika, besök patisseriet. Det finns sittplatser både inne och ute på gården eller gatan.
Läs mer: Patisserie David

Lilla kafferosteriet (Baltzarsgatan)
Här blir du aldrig besviken på kaffet. Olika varianter men alltid lika välbryggt. Fikat är också finfint eftersom många kakor kommer från utmärkta Olof Viktors. Smakar det så kostar det, men du lär inte bli besviken. Mysigt hus i två plan, samt sittplatser på innergård eller på Baltzarsgatan som är en gågata.
Läs mer: Lilla kafferosteriet

Dolce Sicilia (Drottningtorget)
Ställ dig i kön som ringlar längs torget och försök sedan välja mellan de många goda smakerna på den här lilla glassbaren som alltid är poppis en solig dag. Slå dig ner på bänkarna och lyssna till boulekloten på banorna utanför Boule bar strax intill. Njut!
Läs mer: Dolce sicilia

Solde (Regementsgatan)
Pyttelitet kafé vid kanalen, nära bron vid Södertull, som gör ljuvligt kaffe från eget rosteri och har mackor och enklare bakverk. Känns mycket kosmopolitiskt att hänga vid deras bardiskar, inget ställe för en långfika dock. Trevlig personal gör inte saken sämre. Har inte kvällsöppet.
Läs mer: Solde kaffebar och rosteri

Snabba luncher

Holy greens (Baltzarsgatan 26 samt vid Dockan)
Ljuvliga sallader, antingen färdigkomponerade eller anpassade efter egen smak. Jag gillar Holy greens mer än andra salladsbarer/-kedjor för att de lägger till det där lilla extra till sina råvaror, t ex morotsstrimlor som är marinerade och inte bara råa. Deras krämer, som gör många sallader mättande för mig, är härliga också. Vid lunchtid är det lång kö men det går supersnabbt. Vill du inte vänta, beställ och betala via appen istället och hämta upp en färdig påse vid den tid du väljer.
Läs mer: Holy greens

Condeco (Södertull)
Condeco är en kafékedja från Göteborg som här i Malmö har ett utmärkt läge vid kanalen. Stora delar av året finns också en uteservering. Jag brukar inte fika på Condeco men däremot äta deras soppbuffé regelbundet. För runt hundralappen får du ta soppa (två-tre varianter), varmt bröd, salladsbuffé (på vardagar) och sedan kaffe och kaka efter maten. Jag gillar speciellt kycklingsoppan. Det är alltid mycket folk men lokalen har två våningar så det brukar gå bra att hitta en plats. Vill du känna dig lite helglyxig så går det bra att ta ett glas vin till maten också.
Läs mer: Condeco

400 grader (Södra Skolgatan)
En liten bit från Möllevångstorget, Friisgatan (härligt på sommaren!) och Triangeln finns den lilla restaurangen 400 grader. Där äter jag gärna lunch när jag är i området. De har en buffé som består av nybakad pizza i bitar, en pastarätt och en gryta. Alltid bröd och sallad också. Riktigt gott och fräscht!
Läs mer: 400 grader

Brunch

Laziza (Baltzarsgatan nära Caroli)
Laziza har en helt underbar brunchbuffé. De serverar lunch enligt samma koncept på vardagarna också men jag har bara besökt dem på helgen. Gott, fräscht och påfyllt – och prisvärt tycker jag för 169:- för helgbrunchen. Som en liten bonus finns kardemummakaffe också, perfekt till baklava som efterrätt. Boka bord om du tänker gå dit på helgen, det brukar vara mycket folk där.
Läs mer: Laziza


Malmöhusvägen 8, 211 18 Malmö, Sverige

Östergatan 7,
211 25 Malmö, Sverige

Baltzarsgatan 24
211 36 Malmö, Sverige

Drottningtorget 6,
211 25 Malmö, Sverige

Regementsgatan 2, 211 42 Malmö, Sverige

Baltzarsgatan 26,
211 36 Malmö, Sverige

Södra Tullgatan 4
211 40 Malmö, Sverige

Södra Skolgatan 33,
214 20 Malmö, Sverige

Baltzarsgatan 21,

211 36 Malmö, Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *