Österlenchoklad (Skåne-Tranås)

Jag gillar verkligen att uppmuntra lokala eldsjälar, speciellt sådana som anstränger sig för att använda resurserna i närområdet! Alltså önskar jag Österlenchoklad all lycka jag kan! I ett tegelhus i utkanten av Skåne-Tranås driver ett par sedan 2013 en chokladfabrik enligt devisen ”bean to bar”. I den lilla butiken finns praliner med smaker från omgivningen – vad sägs om äppelkaka från Kivik eller rosmarin från Österlenkryddor? – och längre bort. Köp en liten eller stor ask och pröva själv! Du lär inte bli besviken!

Psst. Vid senaste besöket köpte vi en färdigblandad ask utan att veta vilka som ingick. Det gör vi inte om… mest för att jag smakade på den enda pralin hittills i livet som jag inte har kunnat äta upp: bacon/lönnsirap/banan. Blä! Dessutom fick vi två av just den sorten. Resten av pralinerna var helt ok men vid nästa besök ska vi helt klart välja våra favoriter och skapa vår egen box!

Mer information om öppettider m.m.

Webbsida

Hur hittar du dit?

Leta upp Skåne Tranås och hitta utkanten (mot Sjöbo), adressen är Tranesvägen 37. En parentes är att lyxiga restaurangen Daniel Berlin ligger i närheten, kanske kombinera? Men boka bord i god tid…

Vad kostar det då?

Pralinerna kostar 10 kr styck, i alla fall när de köps i fin ask.

När var vi där?

Senast 2016-03-25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *