Hotell Mossbylund (utanför Abbekås)

Hotell Mossbylund ligger strax utanför Abbekås längs väg 9 och har som slogan ”ett stenkast från havet”. Det stämmer verkligen! Vi tillbringade en ljuvlig helg där i maj och njöt för fullt av det sprillans nya spa:et, de lugna omgivningarna och den riktigt goda maten.

Restaurangen ligger i mitten av hotellet och var välbesökt den kvällen vi var där med bland annat två större sällskap. Servispersonalen fick alltså jobba hårt och var så trevliga att lite väntetid inte gjorde oss något. Vi hade köpt ett paket som inkluderade fyrarätters middag men det fanns också à la carte att välja på. Innan middagen fick vi en fördrink (cava) och valde sedan ett vinpaket som innehöll fyra glas vin som var väl anpassade till maten.

Vi var mycket nöjda med vår middag som bestod av närproducerade vällagade rätter som var ganska enkla i smakerna på ett bra sätt. Sparrissoppa till förrätt passade perfekt till årstiden och sparrisen var plockad några kilometer bort. Torskryggen serverades med hyvlad grön sparris, färskpotatis, smält smör och till detta ett ganska lätt rödvin. Efterrätten bestod av havtorn och choklad i olika former. Slutligen ingick en ostbricka med tre närproducerade getostar och en god tomatmarmelad. Allt var precis lagom i storlek så vi gick därifrån nöjda och glada för att ta en kvällspromenad barfota på stranden precis intill.

Även hotellrummet var toppen liksom den lilla spaanläggningen med pool, bastu och utomhusjacuzzi. Dagen efter började med en riklig frukostbuffé som vi intog på den lugna gräsmattan med utsikt mot ängarna. Vi hann till och med sola och bada lite mer innan det var dags att checka ut. Sammanfattningsvis, för lite lyx i tillvaron med en personlig touch och närproducerad god mat kan vi definitivt rekommendera hotell Mossbylund!

Hur hittar jag dit?

Kör kustvägen mellan Trelleborg och Ystad så kommer du till Abbekås så småningom. Hotellet ligger mot Ystad till från Abbekås. Gott om parkering.

Mer information

Vad kostar det då?

Hotellet erbjuder ett antal paket, läs mer på webbsidan ovan. Jag bokade vårt paket via Secret escapes men det liknar mest Vårens alla goa primörer med fyrarätters middag, fördrink (cava), övernattning i dubbelrum och tillgång till spa.

När var vi där?

2014-05-24

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *