Café Brévé (väg 23 vid Sösdala)

Har du någon gång kört längs väg 23 mellan Höör och Hässleholm på sommaren så har du säkert sett en stor gul skylt vid sidan av vägen. Kanske har du till och med noterat skylten som visar till Vätteryds gravsättning? Slå två flugor i en smäll  någon gång under sommarhalvåret och sväng av! Inte nog med att du kan vandra runt på ett gammalt gravfält precis intill utan du kan dessutom fika på hembakade godsaker i en lummig berså.

Café Brévé har en definitiv känsla av retro från ingång till fika. Det är liksom inga konstigheter, du beställer ditt bryggkaffe och din rabarberpaj och får just detta. Sittplatser finns det gott om utomhus på gräsmattan, vissa är skyddade från vind och väginsyn av en syrenberså. Vägbruset dock är svårt att skydda sig emot då caféet ligger bara några meter från den rätt så trafikerade vägen. Försök stänga ljuden ute och njut av en liten stund i solen.

Vill du sedan röra på dig lite efter fikat, varför inte ta en promenad på det gamla gravfältet Vätteryd? Där står stenarna placerade både i skeppssättningar och som vanliga gravstenar och det är fint att gå runt och tänka sig hur det var på den yngre järnåldern när stenarna släpades hit. Jag tror inte att rabarberpajen var så lättillgänglig då direkt.

Hur hittar jag till Café Brévé? 

Kör längs väg 23 så hittar du caféet och gravfältet nära Sösdala, mot Höör till. Det är välskyltat med både vanliga vägskyltar och stor gul skylt på en vagn.

Mer information om öppettider m.m.:

Vad kostar det då?

Överkomligt. Kaffe och rabarberpaj med vaniljsås för tre personer gick på 150:-.

När var vi där?

2014-05-31

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *